Location based services indoor and outdoor
Smart tourist guide solutions
Vehicle tracking
Fleet management

Indoors

 

A technológia, mely megváltoztatja az épületen belüli szokásainkat

 

Ahogy a GPS helymeghatározó rendszerek mindennapi életünk részévé váltak, a beltéri helymeghatározáson alapuló szolgáltatások is forradalmi lehetőség előtt állnak!

2013-ban az Apple által kifejlesztett iBeacon technológia tette lehetővé, hogy a korábban elképzelhetetlen beltéri helymeghatározás elérhető közelségbe kerüljön, megnyílt a lehetőség a beltéren is megbízhatóan működő rendszerek előtt. Időközben a Google is felismerte a technológiában rejlő lehetőségeket és beépítette azt az Android operációs rendszerébe.

A rendszer alapja a Bluetooth jel adására képes, beltéren elhelyezett iBeacon jeladó. A felhasználó okoskészüléke (okostelefon, tablet) felismeri a jeladó(k) által sugárzott jeleket, egy telefonos alkalmazás segítségével meghatározza a pozíciónkat az épületen belül.

A technológia felhasználási lehetőségei végtelenek. Végtelenek, hiszen kevés olyan terület létezik, ahol ne lenne fontos vagy hasznos arra a kérdésre válaszolni, hogy:

a felhasználó éppen hol van?
a felhasználó éppen mihez közeledik?
a felhasználó éppen honnan lépett ki?
a felhasználó hol volt?

A fenti információk és a helyszíni információk alapján a felhasználó számára a lehető legrelevánsabb tartalmat tudjuk szolgáltatni, olyan tartalmat, amire az adott helyen, az adott időpontban valóban szüksége van.

Természetesen a fenti kérdések a hagyományos GPS technológiával is megválaszolhatók, de ez csak részben igaz. Részben igaz, hiszen a GPS nem használható fedett helyen, míg az indoor technológiák természetükből adódóan igen. Másrészt a GPS helymeghatározás energiafogyasztása magas, míg az indoor technológiák esetén rendkívül alacsony. Utóbbi nagyon fontos szempont a felhasználó szemszögéből, hiszen telefonjának akkumulátor merülési idejére mindenki érzékeny.

Célunk, olyan megoldások kialakítása, melyek megváltoztatják és megkönnyítik az emberek vásárlási és szórakozási szokásait.

 

Megvalósítási lehetőségek

 

Okosmúzeum

A hagyományos audio guide megoldások mára elavulttá váltak! Képzelje el, hogy az iBeacon technológiával felszerelt múzeumban, galériában az okoskészülékünk automatikusan felismeri tartózkodási helyünket és az adott kiállítási tárgy előtt lejátssza a hozzá tartozó multimédia tartalmat! Cégünk „virtuális idegenvezető” mobilalkalmazása a látogatói élmény fokozása mellett támogatást nyújt a kiállítóhely számára is, hiszen lehetőséget ad a felhasználói visszajelzések kezelésére, valamint hirdetési felületet biztosít a „shop” és a kávézó számára. A tárlattervezők számára pontos visszacsatolást ad a népszerű kiállítási tárgyakról, segíti munkájukat az optimális elrendezés kialakításában.

A Dunakeszin található Késő-római Kikötőerőd Múzeumban bevezetésre került cégünk Virtuális Idegenvezető mobilalkalmazása, amely letölthető az App Store és a Google Play áruházból:

  

 

Okosautószalon

Az autószalonok számára kifejlesztett mobilalkalmazásunk megváltoztatja a korábban kialakult autóvásárlási folyamatot! Az éppen megtekintett gépkocsiról automatikusan látványos multimédia tartalmak jelennek meg az érdeklődő mobiltelefonján, nincs szükség prospektusok lapozgatására. Releváns információt közöl a rendszer az elérhető motorválasztékról, felszereltségi szintekről, színekről és az elérhető raktárkészletről. Az alkalmazás segít megteremteni az innovatív autószalon irányában kialakuló vásárlói bizalmat!

 

Okosbevásárlóközpont

A rendszer speciális, személyre szabott ajánlatokkal vezeti a vásárlót, valós idejű kapcsolatot teremt az üzlet és a vevő között! A mobilalkalmazás felismeri, hogy a felhasználó melyik üzlethelységben tartózkodik, érdeklődési körének, valamint kereséséi előzményeinek megfelelő hirdetéseket és e-kuponokat képes küldeni a vásárló készülékére. Segítségével megalkotható az adott felhasználó vásárlói profilja. Térképen segíti a fogyasztó tájékozódását, megmutatja a keresett árucikk, bolt helyét az áruházban. „Hőtérkép” készíthető a vásárlók áramlásáról, mely segítséget nyújt az áruházi struktúra kialakításához.

 

Okoshirdetőtábla

Sokszorozza meg hirdetése hatékonyságát!  Kültéri, vagy beltéri reklámfelületeken elhelyezett iBeacon jeladók által sugárzott URL (internetcím) kiterjeszti az adott hirdetés reklámértékét! A felhasználók által felkeresett internetes felület lehetőséget teremt többlet információ közlésére, egyedi tartalmak megjelenítésére és a vásárlói lojalitás növelésére. A jeladók az adott hirdetéshez kapcsolódó e-kuponok megküldésével járulnak hozzá a reklámfelület hatékonyságához.

 

Okosreptér

A mobilalkalmazás személyre szabottan segíti az utasokat a tájékozódásban, jelzi számukra a becsekkolás, a beszállókártya átvételének, valamint a beszállás helyét és idejét. Segíti a tájékozódásukat a terminálon belül, továbbá promóciós ajánlatokat küld a felhasználónak a reptéri üzletek ajánlataival kapcsolatban.

 

Okosszálloda / okosétterem

A rendszer megkönnyíti a vendégek  épületen belüli tájékozódását. A mobilalkalmazáson keresztül lehetőség nyílik arra, hogy a vendég az asztalnál ülve adja le rendelését, meggyorsítva a kiszolgálás idejét. A visszajáró vendégek részére személyre szabott kedvezmény biztosítható.

 

Okosstadion

A sportrajongók számára kedvenc csapatuk sporteseményén való részvétele kiemelt jelentőséggel bír! Az alkalmazás a stadionban jelenlévő szurkolók számára  tartózkodási helyüknek megfelelő releváns információt nyújt a helyük megközelíthetőségéről, legközelebbi büféről, mosdóról, a szektorok beosztásáról. A stadionon felül „Indoor” technológiával szerelhető fel a csapat hivatalos boltja is, így a termékekről a szurkolók bővebb, egyedileg testreszabott információhoz juthatnak. Személye szabott ajánlatokkal jutalmazhatja a rendszer azokat a szurkolókat, akik a mérkőzés előtt a legkorábban érkeztek a stadionba, vagy ha például a helyszínen jelen levő szurkoló kedvenc játékosa gólt lőtt, akcióval várhatja a legközelebbi büfé.

 

Okoskonferencia

A rendszer felismeri, ha a résztvevő megérkezik a helyszínre, automatikusan biztosítja számára a regisztrációt. Az rendezvény alatt egyedi tartalmak megjelenítésével képes emelni az előadás színvonalát. Az alkalmazásban elérhető a konferencia napirendje, az előadások helyszínei. Lehetőséget biztosít a résztvevők számára az elérhetőségeik megosztására.

 

A bemutatott megvalósítási lehetőségeken túl vállaljuk egyedi rendszerek, mobilalkalmazások fejlesztését, melyek a legújabb indoor techológiákat alkalmazzák. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén, állunk rendelkezésére a rendszer részletes bemutatásával kapcsolatban. Budapesti irodánkban működés közben is meg tudjuk mutatni megoldásainkat!

It is extremely important to us, as a freight forwarder company, to have accurate and up-to-date information on our vehicles en route and to be able to contact them whenever necessary. By providing us with this possibility, NavCenter is...

J&S Speed Ltd.

TopMap PLC has high mileage company cars. Activity of our staff members consists in conducting field surveys, therefore, they are constantly on the road. Even performances of 100,000 km per year are not rare. Moreover, staff members are allowed...

TopMap PLC.

Utility machines of Vakond Ltd. consume thousands of liters of diesel fuel, which in itself represents a considerable cost for our company. The support provided by NavCenter is perfect for the prevention of abuses involving fuel consumption, thanks to...

Vakond Ltd.
More

1133 Budapest, Visegrádi utca 80/a.
Phone: +36 1 801 2834 // Fax: +36 1 801 2832 // Mobile: +36 20 458 9968, +36 20 458 9969 // E-mail: info@navcenter.hu 

Opening hours: Monday - Friday: 9:00 - 17:00 // Saturday - Sunday: Closed